Logarytm {4}-podstawy
Michał: log{4}8−log{4}12+log{4}3=
4 sty 16:31
Eta:
| | 8*3 | |
.....= log4 |
| = ........ |
| | 12 | |
4 sty 16:32
Michał: Dziękuje
4 sty 16:36
5-latek: | | 8 | |
lub log4 |
| +log43= log42= |
| | 12 | |
4 sty 16:40
Michał: A takie coś
a)log[4]14+log[√3]6
b)9 do potęgi 1log[5]3
4 sty 21:32
Eta:
9
log35= 3
2log35= 5
2=25
4 sty 21:36
Michał: log[3]14 + log[√3]6
4 sty 21:50
Eta:
log
√36= 2log
36= log
336
| | 1 | | 1 | |
log3 |
| +log336= log3( |
| *36)= log39=2 |
| | 4 | | 4 | |
4 sty 22:00
4 sty 22:00