.
Pinia: Uzasadnij, że jeżeli α jest kątem ostrym, to sin4α+cos2α=sin2α+cos4α
4 sty 15:21
Eta:
Jest kilka sposobów

Oto jeden z nich:
| | a | | b | |
α∊(0o,90o) sinα= |
| , cosα= |
| i a2+b2=c2 |
| | c | | c | |
| | a4 | | b2 | | a4+b2*c2 | | a4+b2(a2+b2) | |
L= |
| + |
| = |
| = |
| = |
| | c4 | | c2 | | c4 | | c4 | |
| | a4+a2b2+b4 | | a2(a2+b2)+b4 | |
= |
| = |
| = |
| | c4 | | c4 | |
| | a2*c2+b4 | | a2 | | b4 | |
= |
| = |
| + |
| = sin2α+cos4α= P |
| | c4 | | c2 | | c4 | |
4 sty 15:36
Eta:
4 sty 15:51
4 sty 16:04
Eta:
4 sty 16:09
Gray: Cześć
4 sty 16:18
Eta:
Cześć, cześć

Myślałam,że jesteś dzisiaj na .... miłej randce?
4 sty 16:52
Gray: O matko! O co Ty mnie podejrzewasz
4 sty 16:55
Eta:
Podejrzewałam,że jesteś młodym studentem
4 sty 17:03
Gray: Dzięki

Miła jesteś...
4 sty 17:04
Gray: Z drugiej strony, nie jestem (aż tak bardzo) stary i cały czas się uczę (nie tylko na błędach),
więc może i jestem "młodym studentem"
4 sty 17:07