3 sty 17:44
pigor: ... , cóż, to jest podstawa − masz gotowy wzór na
pochodną ilorazu dwóch funkcji − musisz to ... i tyle
3 sty 18:05
3 sty 18:10
Robert: nie wychodzi mi..
3 sty 18:11
pigor: ..., a pochodne to np.:
| | 1 | | log2e | |
licznika: (log2x) ' = |
| = |
| |
| | xln2 | | x | |
| | 1 | | 3√x | |
mianownika:(3√x) '=(x13)'=13x−23= |
| = |
| . |
| | x3√x2 | | x3 | |
3 sty 18:16
pigor: ... to może podstaw sobie ...

"moje"
pochodne − zmodyfikowane tablicowe,
albo podaj odp. to ktoś pomoże i dopasuje się do nich
3 sty 18:20