równania , logarytmy
nesia: pomocy kochani !
Rozwiąż równania:
a) x
3−2x
3−9x+18=0
b) x
3+3x2−4x=0
Logarytmy
5
2+loga5 4
log
16 7
2log{
√327+6log
√10
log
2(log
24 √2 )
2 sty 21:29
daras: kochana nesiu!
pozdrawiamy cię w nowym roku i życzymy wytrwałości w poszukiwaniu rozwiązań w internecie
2 sty 21:38
daras: grasz w Lotto ?
2 sty 21:39
kyrtap: daras fajnie żeby jeszcze wrzucający zadanka robili to bez błędów
2 sty 21:39
daras: za dużo wymagasz Patryku
2 sty 21:46
daras: przeciez to śmietnik
2 sty 21:46
PW: a) jak aż się prosi
x2(x−2) − 9(x−2) = 0
Zakładam, że autor zadania nie ma czytelnika za idiotę i nie każe mu liczyć ile to jest
x3−2x3.
2 sty 21:51
daras: ależ własnie, że ma
2 sty 21:54
kyrtap:
2 sty 21:56
2 sty 22:07