matematyka
Nesia : Czy ktoś z was mógł by poświęcić chwilę czasu i pomóc mi w kilku zadaniach ? Byłabym bardzo
wdzięczna .
Zostawiam maila ; nessia90@wp.pl ( zadania / zdjęcia )
2 sty 20:33
kyrtap: tutaj pisz te zadania
2 sty 20:34
Metis: Serwuj je tutaj
2 sty 20:34
Nesia : Wielomiany
Oblicz wartość wielomianu W(x)=−2x3+5x2−6x−4 dla :
a) x=2+√3
b) x=3√2
2 sty 20:49
kyrtap: W(2 + √3) = −2(2+ √3)3 + 5(2+√3)2 − 6(2+√3) − 4 licz
2 sty 20:52
Nesia : Nesia : Rozwiąż równania:
a) x3−2x3−9x+18=0
b) x3+3x2−4x=0
Logarytmy
Wyznacz liczbę x spełniającą podany warunek:
a) loga0,25x=−12
b) logx√5=14
2 sty 21:12
Nesia : Logarytmy c.d
Oblicz
52+loga5 4
log16 7
2log{√327+6log√10
log2(log24 √2 )
a) x3−2x3−9x+18=0
b) x3+3x2−4x=0
( poprawione − rozwiąż równania )
2 sty 21:16
Nesia :
2 sty 21:17
2 sty 22:06