oblicz
izaa 18: 1)
Wartość wyrażenia log7 2− log7 98=
wartość wyrażenia 2 log5 2 + log5 3=
30 gru 18:58
5-latek: znasz wzory ?
30 gru 18:59
30 gru 19:01
izaa 18: tak znam. Nie prosilam o zadawanie pytan, lecz o pomoc bo nie rozumiem tych zadan. jezeli nie
potrafisz mi pomoc wiec zbedne sa tu Twoje wypowiedzi.
30 gru 19:17
Martiminiano: W czym jest problem skoro znasz wzory?
30 gru 19:21
Martiminiano: | | 2 | | 1 | |
log72−log798=log7 |
| =log7 |
| |
| | 98 | | 49 | |
| | 1 | |
I teraz zadajesz sobie pytanie 7 podniesiona do jakiej potęgi da Ci |
| . |
| | 49 | |
7
x=7
−2
x=−2
30 gru 19:24
Martiminiano: 5−latek chciał jak najbardziej pomóc i takie odpowiedzi są moim zdaniem nie na miejscu.
30 gru 19:26
Martiminiano: 2log52+log53=log522+log53=log54*3=log512
30 gru 19:31
izaa 18: zrobiłam do miejsca log
7 1/49 i dalej nie wiedzialam co z tym zrobic. a to drugie widze , ze
miałam dobrze obliczone. dziekuje Ci za pomoc
30 gru 19:43
Martiminiano: Wszyscy tu chętnie pomagają, tylko trochę pokory i szacunku
30 gru 19:51