matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
olkaxx:
Wykaż, że nie istnieje parametr m, dla którego proste o równaniach(m
2
+3m)x−y+1=0 i 4+y+2=0 są równoległe.
30 gru 13:49
:):
m
2
+3m= − 6 oblicz Δ, wyjdzie ujemna
30 gru 13:54
J:
https://matematykaszkolna.pl/forum/271831.html
30 gru 13:56
olkaxx:
skąd −6?
30 gru 14:34