Help :)
zanciaa: Środkiem odcinka AB jest punkt S(1,2). Oblicz długość odcinka AB, jeśli: A(x,y), B(x+y,x−y)
29 gru 19:01
Bogdan:
x + x + y = 2*1 i y + x − y = 2*2
29 gru 19:04
29 gru 19:04
5-latek: Witaj
Bogdan
29 gru 19:05
zanciaa: A dlaczego tak jest, bo nie rozumiemj tego zbytnio?
29 gru 19:07
zanciaa: ahaaa juz wiem
29 gru 19:08
zanciaa: a mam jeszcze pytanie czy ja mam z tego delte wyliczyć czy jak?
29 gru 19:11
5-latek: A po co delte
masz rozwiazac uklad rownan
{2x+y=2
{x=4
Wylicz z tego y
Podstaw wyliczone wspolrzedne do punktow A i B i wzor na dlugosc odcinka to juz znasz
29 gru 19:14
Bogdan:
Witaj
5−latku
29 gru 19:17
zanciaa: dzięki za pomoć, już dalej dam radę
29 gru 19:23