Logarytmy
Marek: Oblicz logarytm: log5√525
26 gru 20:21
Martiminiano: (5
√5)
x=25
(5
1*5
12)
x=5
2
26 gru 20:41
27 gru 23:31
Eta:
| | 2 | | 4 | | 1 | |
log53/2 (52) = |
| = |
| =1 |
| |
| | | | 3 | | 3 | |
27 gru 23:33
car: eta nie o to chodził "wejdź" w linka post wyżej
27 gru 23:36
car: Prostopadłościenny basen o pojemności 36 000 litrów mamy wyłożyć prostokątnymi kafelkami
płytkami. Dno basenu jest prostokątem, którego stosunek boków jest równy 2. Jakie powinny być
wymiary tego basenu,aby zużyć jak najmniej kafelek?
27 gru 23:36