Wyznacz pochodną z funkcji:
Kasia: Witam, mam nadzieje, że mimo późnej godziny ktoś jeszcze nie śpi : )
Mam problem z zadaniem:
Wyznacz pochodną z funkcji:
f(x)= 2+ e−3x xo=0
I mam zastój na momencie : e−3hx −1/h
Ktoś pomoże?
21 gru 22:12
Eta:
f'(x)=0+ e−3x*(−3)= −3e−3x
f'(0)= −3*e0= −3*1= −3
21 gru 22:23
Kasia: Ojć, zapomniałm dopisać że to trzeba z definicji :<
21 gru 22:38
21 gru 22:50
Kasia: Tak, Mila − przepraszam za to , że nie odpisałam ,dziekuję.Widziałam, a nie podziekowałam,
zrozumiałam i jeszcze raz dziekuje
21 gru 22:59
Mila:
| | 2+e−3*h−2−e−3*0 | |
=limh→0 |
| = |
| | h | |
| | e−3h−1 | | (e−3h−1) | |
=limh→0 |
| =limh→0 (−3)* |
| =−3*1=−3 |
| | h | | −3h | |
21 gru 23:31