Równania algebraiczne i graficzne!! POMOCY
pomoc dla tuka z matmy: A=(x−2)2−2(x−2y)=1−(3−x)(3+3)
2x+y=4
B) 0,25y+0,5(x−7)=0,5(x−1)
3x+y=2+x
21 gru 18:42
Hajtowy:
x2−4x+4 − 2x+4y = 1−(9+9−3x−3x)
2x+y=4
x2−4x+4−2x+4y=1−18+6x
2x+y=4
x2−12x+21+4y=0
2x+y=4 ⇒ y=4−2x
podstawiamy
x2−12x+21+4(4−2x)=0
x2−12x+21+8−8x=0
x2−20x+29=0
Δ=...
21 gru 18:55
J:
przynajmniej przepisz treść porządnie..
21 gru 18:56
pomoc dla tuka z matmy: tresc jest dobrze przepisana widocznie ktoś nie potrafi zrozumiec..to niech sie nie wypowiada

a wystarczy sie domyslec ze wystarczy rozwiazac metoda podstawiania albo przeciwnych
wspóczynników a nastepnie graficznie
21 gru 19:04
J:
założę się,że na końcu w pierwszym zadaniu nie jest (3+3) ...
21 gru 19:09
Wesoła:
21 gru 19:14
pomoc dla tuka z matmy: No to moze to pomińmy to male cos no ale no w sumie miały byc (3+x ) ale to nie moja winaw
sumie noo ale to nie zmienia faktu ze ja nie potrafie tej matematyki i ja nie wiem co za czub
ja wymyślil

pomożesz mi
21 gru 19:15
J: jest duża różnica pomiędzy (3+3) i (3+x) , a co do metody .. to sam już napisłeś jak to
zrobić...
21 gru 19:19
pomoc dla tuka z matmy: to znaczy ze jak ja nie umiem tego to jakie wzory skróconego mnozenia i wgl omg co tu sie
dzieje
21 gru 19:23
:): miałeś wzory skróconego mnożenia?
21 gru 19:25
21 gru 19:36
pomoc dla tuka z matmy : wzory to a znam ale jak to ogarnac w tym ukladzie
21 gru 19:44
:): najpierw każde równanie musisz doprowadzić do najprostszej postaci
ax+by=c lub
ax2+by+c=0
21 gru 19:46
Wesoła: No to tuku
Napisz wzor na (a−b)2= .............;.
(a−b)(a+b)=.........
To na poczatek
21 gru 19:57
Maja : a2−2*ab+b2
21 gru 20:06
Maja : a2−b2
21 gru 20:07
Maja : mam i co dalej
21 gru 20:08
pomoc dla tepaka z matmy : ja mam wzory ogranac czy co no mam je napisane i co teraz
21 gru 20:09
:): rozpracuj równania i doprowadź do najprostszej postaci, jak pisałam 19.46
21 gru 20:10
Wesoła: No to jest ten 1 wzor czyli (a−b)2=a2−2ab+b2
Widzisz taki wzor w swoim pierszym rownaniu ?
Teraz (a−b)(a+b)= ......... napisz tu ile to jest
21 gru 20:11
Wesoła: (a−b)(a+b)=a2−b2
Widzisz taki wzor w swoim 1 rownaniu A ?
Wiec teraz napisz ile to jest (x−2)2= ..... patrz na wzor (a−b)2i napisz
To samo (3−x)(3+x)= patrz na wzor (a−b)(a+b) i napisz
21 gru 20:16
pomoc dla tepaka z matmy : (3−x)(3+x)= no to jest 32−x2
21 gru 20:32
Wesoła: A 32−x2= 9−x2
teraz napisz ile to jest (x−2)2=
21 gru 20:47