trygonometria
ŚW.MIKOŁAJ: W trapezie prostokątnym ABCD ramię AD jest prostopadłe do podstaw AB i CD i boki te mają
długości |AB|=21, |AD|=12, |CD|=16. Oblicz. a)sin∠ BAC b)tg∠BDC
17 gru 18:26
Kacper:
To Święty Mikołaj nie rozwozi prezentów?
17 gru 18:27
ŚW.MIKOŁAJ: a co to 24 czy jak ? mam czas póki co lekcje robie
17 gru 18:29
17 gru 18:29
ŚW.MIKOŁAJ: pkt a i b potrzebny ..hoł hoł hoł
17 gru 18:30
Mila:
Jesteś chyba Cygan a nie Św.Mikołaj. Wróć do poprzedniego wątku, gdzie narysowałam trapez.
17 gru 18:32
ŚW.MIKOŁAJ: po prostu nie rozumiem a i b...bo nie dostaniesz prezentu xd
17 gru 18:34
olcia:
ja bym mikołajaowi pomogła ale nie umiem :c
17 gru 18:36
17 gru 18:40
ŚW MIKOŁAJ: DZIĘKUJE!
17 gru 18:45
Mila:

∡BDC=∡ABD jako kąty naprzemianległe wewnętrzne. ( to było w GM)
WΔDAB:
17 gru 18:49
ŚW.MIKOŁAJ: jestes wielka!
17 gru 18:59