matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Punkt prostopadły do prostej
haszysz:
Wyznacz punkt (x
0
, f (x
0
)), w którym styczna do wykresu funkcji f jest prostopadła do prostej y=−3x+7. f (x)=
√
x
14 gru 13:28
IQ:
to samo co tutaj:
https://matematykaszkolna.pl/forum/270581.html
tylko w−k prostopadłości a = 1/3
14 gru 15:36
IQ:
haszysz−ładne imię dla kota
14 gru 15:36