Granice funkcji
Patryk: Mam problem z granicą funkcji lim→∞ √n+1/n−1 Dochodzę do postaci √n/n i nie wiem co
powinienem zrobić dalej
11 gru 22:01
Patryk: Przepraszam, to oczywiscie granica ciagu a nie funkcji
11 gru 22:04
Marcin: | √n+1 | | √n(1+1n | | √n*√1+1n | |
| = |
| = |
| = |
| n−1 | | | | | |
12 gru 00:34
12 gru 00:35
Marcin:
12 gru 00:37
Patryk: Czy ktos moglby mi wytlumaczyc dlaczego w kroku 3 z licznika znika pierwiastek z n a pojawia
sie w mianowniku...?
12 gru 15:15
razor: n = √n*√n
12 gru 15:18