Wyznacz równanie stycznej do okręgu opisanego na sześciokącie foremnym.
tomi: Punkty A,B,C,D,E,F są kolejnymi wierzchołkami sześciokąta foremnego,przy czym A = (0,0) i D =
(4,0). Wyznacz równanie stycznej do okręgu opisanego na tym sześciokącie,przechodzącej przez
punkt F leżący w 1 ćwiartce układu współrzędnych.
| | √3 | | 2√3 | |
Mój wynik : y= |
| x + |
| |
| | 3 | | 3 | |
Mógłby ktoś to rozwiązać

? Nie jestem pewien co do odpowiedzi.
tomi: Wydaje mi się,że styczna przechodząca przez pkt F jest rosnąca

Ale nie wiem,więc proszę o
wynik