badanie przebiegu funkcji
mateusz_pilne: Potrzebuje zrobić to zadanie liczę na waszą pomoc gdyż się sam pogubiłem już w tym.
Badanie przebiegu funkcji (punkty przecięcia, asymptoty):
y=ln(1+e−x)
D∊R
9 gru 17:52
J:
..pierwsza pochodna .. i jej analiza ..
| | 1 | |
f'(x) = |
| *(−e−x) .. |
| | 1+e−x | |
9 gru 17:53
9 gru 17:56
mateusz_pilne: najbardziej mnie bolą asymtoty i nie wiem czy pukty przeciecia to y=0 i x=0
9 gru 17:57
mateusz_pilne: pomoze ktos ?
9 gru 18:19
mateusz_pilne: up
9 gru 20:09