kier
stude:
Jak wyznaczyć kierownice i ognisko i kierownice
7 gru 12:54
stude: ?
7 gru 13:00
daras: a po co dwa razy kierownicę? porzebna ci zapasowa do samochodu ?
7 gru 13:01
7 gru 13:02
stude:
Niestety nie mogę nadal wywnioskować nic po tym poście ?
7 gru 13:03
52: ale na pewno tu będzie kierownica ? Wg mnie to dwa ogniska ...
7 gru 13:05
stude:
Nie wiem jak wgl zacząć...
7 gru 13:08
52: Hmm wg mnie to jest to równanie elipsy
gdzie a2=9 to a=3
gdzie b2=4 to b=2
c2=a2−b2
c2=5
F(−c,0) F(c,0)
7 gru 13:13
stude:
na pewno ?
7 gru 13:40
Janek191:
Elipsa nie ma kierownicy .
7 gru 13:42
stude:
Ale jak to wyznaczyć krok po kroku ?
7 gru 13:44
stude: up
7 gru 13:47
PW: Proste prostopadłe do półosi wielkiej elipsy, odległe od środka elipsy o:
są kierownicami elipsy (dlatego chciał dwie

)
7 gru 15:56