kule
Blue: Środek sfery o promieniu r1 należy do sfery o promieniu r2. Oblicz długość okręgu będącego
częścią wspólną obu tych sfer, jeśli r1=4cm, r2=3cm.
5 gru 20:35
Mila:

r
2=4
2−3
2
r
2=7
r=
√7
Jaka odpowiedź?
5 gru 21:49
Eta:
Hej
Mila 
ok
5 gru 22:12
Mila:
Witaj Eto, dziękuję.
5 gru 22:16
Kacper:
6 gru 11:51
Blue: | | 8 | |
Mila, chyba coś jest źle, bo ja w odpowiedziach mam: |
| π√5 |
| | 3 | |
6 gru 12:28
Kacper:
Błąd w odpowiedzi?
6 gru 12:55
Tadeusz:

... bo interpretacja
Mili jest błędna.
6 gru 12:57
6 gru 13:16
Tadeusz:
| | 8√5 | |
a wynik wychodzi |
| .... czyli bez tego π |
| | 3 | |
6 gru 13:28
Kacper:
Z tym π
6 gru 13:40
Tadeusz:
... nie zauważyłem, że pytają o długość okręgu ... sądziłem że średnicę −
6 gru 13:48
Blue: Dzięki wielkie
6 gru 16:12
Tadeusz:
−
6 gru 16:34
Mila:
Tak, źle to sobie wyobraziłam.

dla
Tadeusza i Kacpra.
To ciekawe zadanie,
Blue napisz dla innych swoje rozwiązanie.
6 gru 20:48
Blue: Mila chętnie bym napisała, ale bez rysunku i tak nikt nie będzie widział, co jak oznaczyłam, a
nie umiem robić tych rysunków tutaj
6 gru 21:23
Blue: Ogólnie nie sądzicie, że to zadanie jest trochę za trudne jak na podstawę?
6 gru 21:24
Kacper:
"Trochę"
6 gru 21:36
6 gru 21:41
Jolanta: Dlaczego ta interpretacja miałaby być błędna?
12 lis 21:32