w trójkącie ABC mamy dane:
Kamil: W trójkącie ABC mamy dane: bok AC= √3 i kąt ACB = 90 stopni. Przez wierzchołek C
przeprowadzono prostą, która utworzyła z bokiem AC kąt 60 stopni i przecięła bok AB w punkcie
D tak, ze AD : DB = 1:3 /
a) Wykonaj rysunek.
b) Oblicz długość boków AB i BC oraz długość odcinka CD.
17 lis 22:18
Kamil: W trójkącie ABC mamy dane: bok AC= √3 i kąt ACB = 90 stopni. Przez wierzchołek C przeprowadzono
prostą, która utworzyła z bokiem AC kąt 60 stopni i przecięła bok AB w punkcie D tak, ze AD :
DB = 1:3
a) Wykonaj rysunek. b) Oblicz długość boków AB i BC oraz długość odcinka CD.
17 lis 22:20
Kamil: pomocy
17 lis 22:22
lol: W trójkącie ABC mamy dane: bok AC= √3 i kąt ACB = 90 stopni. Przez wierzchołek C przeprowadzono
prostą, która utworzyła z bokiem AC kąt 60 stopni i przecięła bok AB w punkcie D tak, ze AD :
DB = 1:3
a) Wykonaj rysunek.
b) Oblicz długość boków AB i BC oraz długość odcinka CD.
17 lis 22:38
9 kwi 20:05