matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
dominika18:
Pomocyyy
oblicz: a) sin60+cos30−tg45= b) cos60−2sin30+2sin45=
3 gru 14:36
Krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
Podstaw i licz
3 gru 14:37
dominika18:
Możesz pomóc?
3 gru 14:40
pawlowskik7:
użyj po prostu tablic matematycznych, podstaw za sinusy, cosinusy i tangensy kątów wartości liczbowe i wykonaj proste działanie
3 gru 14:45
J:
√
3
√
3
a) =
+
− 1 =
√
3
− 1
2
2
3 gru 14:54
dominika18:
dzieki
3 gru 15:11