matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
dejw:
Jak obliczyć takie coś − granicę: 1+3+...+(2n−1) / 2+4+6+...+2n
30 lis 12:10
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/264.html
30 lis 12:17
Hajtowy:
1+2n−1
*n
2
n
2
1
=
=
=1
2+2n
*n
2
n
2
+n
1+1/n
30 lis 12:23
dejw:
dzieki
30 lis 12:25