algebra
kyrtap: Jak policzyć wysokość czworościanu o podanych wierzchołkach A, B, C,D, ta wysokość opuszczona
jest z wierzchołka A
29 lis 22:54
29 lis 23:02
Mila:
1) obliczyć objętość czorościanu.
2) obliczyć pole podstawy
29 lis 23:03
kyrtap: faktycznie przez te nowe wzorki zacząłem nie myśleć nad logicznym rozumowaniem

dobija już
mnie to
29 lis 23:05
Jędrek:
Zjedz

i nie narzekaj
29 lis 23:06
Mila:
Napisz wsp. wierzchołków.
29 lis 23:09
kyrtap: A = (1,1,1), B=(1,2,3) , C=(0,4,1) , D= (2,2,2)
29 lis 23:12
Lukas:
Tak coś czułem, że Jędrek to Dobra uczynna ETA !
29 lis 23:19
Mila:
Oblicz wysokość czworościanu opuszczoną z wierzchołka A.
A = (1,1,1), B=(1,2,3) , C=(0,4,1) , D= (2,2,2)
AB
→=[0,1,2]
AC
→=[−1,3,0]
AD
→=[1,1,1]
| | 1 | |
V= |
| ||(AB→XAC→)oAD→||=.. |
| | 6 | |
======
0 1 2
−1 3 0
1 1 1
======
W=−7
BD
→[1,0 ,−1]
BC
→[−1,2,−2]
======
i j k
1 0 −1
−1 2 −2
=====
W=2i+3j+2k
[2,3,2] liczymy długość
√4+9+4=
√17
sprawdzaj, licz dalej.
30 lis 00:09
kyrtap: dzięki wielkie Mila

to dla Ciebie
30 lis 00:10