trygo
Lukas:
| | α+β | | α−β | |
sinα−sinβ=2sin |
| cos |
| |
| | 2 | | 2 | |
czy
| | α+β | | α−β | |
sinα−sinβ=2cos |
| sin |
| |
| | 2 | | 2 | |
29 lis 12:37
J:
...żadne ..
29 lis 13:02
J:
..przepraszam .... drugie jest OK...
29 lis 13:03
Lukas:
Jak to żadne ! ?
liczę pochodną y=sinx i stosując ten drugi wzór wychodzi poprawnie
(sinx)'=cosx
29 lis 13:04
29 lis 13:21
PW: Lukas, a nie możesz zajrzeć do tablic?
29 lis 13:21
razor: pierwsze to wzór na sinα+sinβ, drugie na sinα−sinβ
29 lis 13:22
PW: To samo, zmieniona kolejność czynników.
29 lis 13:22
J:
Lukas ... 2*a*b = 2*b*a ...
29 lis 13:22
Lukas:
zajrzałem i tam jest podany pierwszy wzór, a widziałem jeszcze taką wersje jak napisałem i nie
wiem która jest w końcu poprawna !
29 lis 13:28
J:
| | α−β | | α+β | |
czy ty masz wadę wzroku ... tam jest napisane: sinα − sinβ = 2sin |
| *cos |
| |
| | 2 | | 2 | |
29 lis 13:33
Lukas:
w drugim też jest sinα−sinβ !
29 lis 13:37
J:
..w jakim drugim ...?
29 lis 13:40
Olgaaa: mnożenie jest zamienne
29 lis 14:36
Mila:
Przemienne.
29 lis 16:18
Lukas:
| | π | |
policz pochodną w punkcie x0= |
| |
| | 3 | |
y=sinx
już nie piszę tych limesów bo szkoda czasu
i ?
29 lis 18:56
29 lis 19:14
Mila:
| | | | Δx+π3+π3 | | Δx+π3−π3 | | 2*cos |
| *sin |
| | | | 2 | | 2 | |
| |
limΔx→0 |
| = |
| | Δx | |
| | | | π | | 1 | |
=limΔx→0 |
| =cos |
| *1= |
| |
| | Δx2 | | 3 | | 2 | |
29 lis 19:25
Mila:
Jeżeli nie było polecenia, żeby obliczyc z definicji ( tak zrozumiałam) to zrób jak
Jędrek.
29 lis 19:27
Lukas:
Dziękuję Mila !
29 lis 19:35
Mila:
29 lis 22:51
Jędrek:
29 lis 22:52
Lukas:
Ecie również !
29 lis 23:19
Jędrek: A gdzie jest Eta? pewnie baluje na Andrzejkach
29 lis 23:23