matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zad2
Krzychu:
Zad2: a)(5
√
96
+ 4
√
24
− 3
√
216
) : 2
√
6
= b)(2
√
6
+ 6) * (2
√
3
− 3
√
2
)= c)
3
√
4
*
3
√
250
−
√
7
*
√
63
=
27 lis 22:25
Alfa:
zacznij od rozłożenia liczb pod pierw., np.:
√
96
=
√
16*6
= 4
√
6
√
24
=
√
4*6
= 2
√
6
√
216
=
√
36*6
= 6
√
6
27 lis 22:34
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
27 lis 22:57