oblicz korzystajac ze wzorow skroconego mnozenia
oliwia: (2x−4)3=
oraz
(3y−5)3=
27 lis 22:20
oliwia: oblicz
(2x−4)3=
oraz
(3y−5)3=
27 lis 22:22
An12: https://matematykaszkolna.pl/strona/55.html
Użyj wzoru. Podnosisz pierwszy wyraz do trzeciej potęgi,odejmujesz 3*pierwszy wyraz do
kwadratu* drugi wyraz dodajesz 3*pierwszy wyraz* drugi do kwadratu i odejmujesz drugi wyraz do
potęgi 3.
27 lis 22:29
Alfa: Zatem skorzystaj ze wzorów i rozpisz te wyrażenia
jak sama nie spróbujesz, to się nie nauczysz
27 lis 22:30