granice ciągi
ds6: a ma taką granice
i raz mi wychodzi 3 kiedy korzystam ze wzoru a
2−b
2=(a−b)(a+b)
| | | |
a raz 0 kiedy liczę tak lim n→∞ |
| = lim n→∞ |
| | | |
| | | |
|
| i nie wiem co robię źle a w dodatku ma wyjść 2 proszę o |
| | | |
pomoc
26 lis 22:29
Janek191:
Ta granica jest równa 3

Kilka dni robiłem to lub bardzo podobne zadanie
26 lis 22:39
Janek191:
| | √ 1 + 2n2 + 1 | |
an = ... = 3* |
| |
| | √1 = 6n2 + 1 | |
26 lis 22:41
jakubs: | | 0 | |
Jak otrzymujesz 0 ? jak masz |
| − symbol nieoznaczony |
| | 0 | |
26 lis 22:41
ds6: ja 3 to byłoby fajnie tylko nie wiesz co robię źle w tym moim drugim ''sposobie''?
26 lis 22:41
ds6: aa już wiem dzięki
26 lis 22:42
26 lis 22:43
26 lis 22:45