?
maja: Liczba |√3 −3| jest równa:
26 lis 18:01
Kacper:
3−√3
26 lis 18:04
PW: −(√3 − 3) (bo to co między kreseczkami jest ujemne).
26 lis 18:04
maja: Wartość wyrażenia W=|x+5|+|x|−3 dla liczby x ∊(−5,0) jest równa:
3 gru 17:01
Krystek: x+5−x−3=
3 gru 17:03
maja: Wskaż przedział, do którego należą liczby x spełniające nierówność |x−3|<5
A. (−∞,3) B. (−2,8) C. (5,+∞) D. (3,5)
3 gru 17:11
Krystek: To proszę wskaż !
3 gru 17:12
3 gru 17:12
maja: B

...dzięki
3 gru 17:18
maja: Wyznacz maksymalny przedział, do którego należą liczby spełniające warunek:
a)|2x+8|=8+2x
b)|3x−15|=15−3x
3 gru 17:42
maja: Podczas turnieju każdy z uczestników odpowiedział na 20 pytań. Za każdą prawidłową odpowiedź
zawodnik otrzymywał 5 punktów, a za każdą złą tracił 7 punktów. Oblicz ile dobrych, a ile
złych odpowiedzi udzielił zawodnik, który zdobył 52 punkty.
3 gru 18:23