nierównosci kwadratowe
historyk :

witam mam do rozwiązania taką nierówosc prosze o sprawdzenie czy dobrze robie
(x+3)
2 ≤0
x+3=0
x=−3
24 lis 19:10
historyk : ludzie to jak dobrze
24 lis 19:23
Gray: Dobrze.
24 lis 19:24
historyk : a wykres do góry w sensie ze ramiona nawet jak wyszło − 3 ?
24 lis 19:27
Gray: Wykres do góry. (x+3)2≤0 ⇔ (x+3)2=0 ⇔ x=−3.
24 lis 19:29
historyk : od czego zalezy to ze jest do góry
24 lis 19:30
historyk : ?
24 lis 19:43
24 lis 19:44
Lukanek: Do góry bo masz x dodatnie.
24 lis 19:45