matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
NIEWYMIERNOŚĆ!!
KIMII:
16
Usuwając niewymierność z mianownika
ułamka otrzymamy:
3√5−1
A = 4(3√5+1) B= 4(3√5−1) C=(3√25+3√5+1) D=4(3√25−3√5+1)
23 lis 16:55
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1635.html
23 lis 17:05