funkcja wykładnicza pomocy!:(
funkcja wykładnicza : sporządź wykres funkcji f(x)=2x−4 −2 i odczytaj z wykresu ich własności tej funkcji
pomóżcie prosze!
19 lis 20:00
J :
..rysujesz f(x) =2x i przesuwasz o wektor v = [4,−2]
19 lis 20:01
funkcja wykładnicza : 4 znaczy że w prawo a 2 w dół?
19 lis 20:03
Krystek: yes
19 lis 20:07
funkcja wykładnicza : nie wiem czemu ale ten wykres po przesunieciu jest troche dziwny..
19 lis 20:14
J :
.. a co mu się stało ..?
19 lis 20:14
19 lis 20:15
funkcja wykładnicza :
19 lis 20:16
funkcja wykładnicza : ten drugii dolny po przesunieciu tak mi wyszło
19 lis 20:17
19 lis 20:18
funkcja wykładnicza : dobrze policzylam w zeszycie..
19 lis 20:20
funkcja wykładnicza :
19 lis 20:32
funkcja wykładnicza : jaka będzie?
D
zw
m.z to będzie chyba 4 kropka
f+w
f−w
f ↗w
f↘w pomózcie
19 lis 20:34