geometria
asia: Punkty A(−4,3) i B(−12,−1) są wierzchołkami trójkąta równobocznego ABC. Oblicz obwód tego
trójkąta
19 lis 17:41
asia:
19 lis 17:44
asia: proszę o pomoc− liczę i liczę i nie wychodzi
19 lis 18:04
Joanna: oblicz długość boku AB ze wzory na długość wektoru √(XA−XB)2+(YA−YB)2
gdzie x−pierwsza współrzędna punktu a Y druga
19 lis 18:07
19 lis 18:08
asia: AB=√ (−12+4)2 + (−1+3)2 = √ 64+4 = √68
Ob− √68 * 3= 3√68
tak?
19 lis 18:18
52: |AB|=√(−12+4)2+(−1−3)2= liczysz...
19 lis 18:20
asia: AB= √80 =4√5
OB− 3 *4√5 = 12p[5}
dobrze! DZIĘKUJĘ
19 lis 18:47