odcinek AB
Marta: Dany jest odcinek AB o środku S. Jeśli A = (2, −5) i S = (1, −9), to:
A. B = (0,13)
B. B = (4, −23)
C. B = (−4, 23)
D. B = (0, −13)
Proszę o pomoc i wytłumaczenie

19 lis 14:45
19 lis 14:47
Marta: w takim razie muszę podstawić b pod wyrażenie S w tym wzorze? zupełnie inne punkty mi wychodzą
:c
19 lis 15:10
J :
| 2 + x | | −5 + y | |
| = 1 oraz |
| = − 9 ... i policz.. |
| 2 | | 2 | |
19 lis 15:13
caryca: doszłam do takiej postaci, a mogę to przekstałcić na równanie?
19 lis 15:20
caryca: mam identyczne zadanie co Marta, czy to nie nowa era i zbiór zadań do Matury 2015?
19 lis 15:21
Marta: taaaak
19 lis 15:25
J :
..możesz ...2 + x = 2 oraz −5 + y = − 18
19 lis 15:32