cześć pomożecie
Harry: 36*tutaj małe 6 √6√6
16 lis 20:07
Harry: wytłumaczy ktoś solidnie
16 lis 20:08
J :
= 62*61/6*61/2 = 62+1/6+1/2 = ...
16 lis 20:09
Harry: podasz jakieś wzorki coś żebym mógł wiedzieć co i jak
16 lis 20:11
J :
am*an*ak = am+n+k
16 lis 20:12
Harry: a taki przykład √5√5√5
16 lis 20:33
J :
51/2 + 1/2 + 1/2
16 lis 20:34
Harry: a wynik to? 5 i 1/6?
16 lis 20:36
J :
53/2
16 lis 20:38
Harry: a nie czasami 5 i 7/4
16 lis 20:39
Metis: A umiesz dodawać ułamki ?
16 lis 20:40
Harry: zapisz liczbę w postaci jednej potęgi o wykładniku wymiernym:
a)5√5√5
b)4√2*3√2
16 lis 20:47
16 lis 20:49