matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
marek:
Oblicz długośc boku AC trójkąta ABC, wiedząc, że |AB|=4 |BC|=2 i kąt BCA=30 stopni
16 lis 14:58
J :
..twierdzenie cosinusów ...
16 lis 14:59
marek:
nie pomogło mi to
16 lis 15:00
J :
https://matematykaszkolna.pl/strona/543.html
16 lis 15:01
marek:
możesz całość rozwiązać ?
16 lis 15:06