matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną funkcji f
magda:
Korzystając z definicji oblicz pochodną funkcji f w punkcie xo: a) f(x)=3x−5, xo=−1 b)f(x)=1/x+5, xo=4 c)f(x)=−2/x−3, xo=−3 d)f(x)=2x
3
, xo=5
15 lis 20:29
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/357.html
15 lis 20:49
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1714.html
15 lis 20:49