logika
logika: Wskaż, które ze zdań są prawdziwe, a które fałszywe. Dla każdego fałszywego zdania podaj
kontrprzykład.
(a) Jeśli A ∩ B = A ∩ C, to B = C.
(b) (A ∩ ∅) ∪ B = B dla wszystkich zbiorów A, B.
(c) A ∩ (B ∪ C) = (A ∩ B) ∪ C dla wszystkich zbiorów A, B, C.
14 lis 15:22
Janek191:
a) f
A = { 1 , 2 , 3}
B = { 3, 4, 5}
C = { 3 , 4, 5 ,6 7}
14 lis 16:21
Janek191:
b) p
c) f
A = {1, 2, 3 }
B = { 3, 4, 5}
C = { 5, 6, 7}
14 lis 16:27
14 lis 16:45
logika: ja w tamtym temacie nic nie pisałem
14 lis 17:13
PW: Głową rusz.
14 lis 21:14