oblicz pochodną z wyrażenia
doma: x4−3x2/(x2−1)2
13 lis 20:21
Janek191:
Raczej pochodną funkcji
13 lis 20:23
Janek191:
| | x4 − 3 x2 | |
f(x) = |
| ; zastosuj wzór na pochodną ilorazu funkcji  |
| | x4 − 2 x2 + 1 | |
13 lis 20:24
Eta:
| | 3x2 | | x4−3x3 | |
f(x)=x4− |
| ? czy f(x)= |
| ? |
| | (x2−1)2 | | (x2−1)2 | |
| | x4−3x2 | |
f(x)= |
| , x≠±1 |
| | (x2−1)2 | |
| | (4x3−6x)*(x2−1)2−(x4−3x2)*2*2x(x−1) | |
f'(x)= |
| =.......... |
| | (x2−1)4 | |
13 lis 20:30
doma: a z jakiego wzoru jest liczona pochodna (x2−1)2
14 lis 16:07
Eta:
z2 gdy z= x2−1
f'(x)= 2z * z' = 2(x2−1)* 2x= 4x(x2−1)
14 lis 16:12
Eta:
Wrzucił pytanie i.......... poszedł sobie w siną dal
14 lis 16:43