s
granica: Znaleźć asymptoty wykresów podnych funkcji:
| | 1 − x2 | | 0 | |
lim x −− > −1− |
| = [ |
| ] i to = 0 czy −∞ ? |
| | x + 1 | | 0− | |
11 lis 11:32
granica: ?
11 lis 11:44
granica: ?
11 lis 11:50
granica: ?
11 lis 11:57
granica: bardzo proszę aby ktoś pomógł z tym przykładem bo nie mogę go rozwiązać
11 lis 11:59
granica: ?
11 lis 12:20
11 lis 12:22
granica: ale w liczniku jest 1 − x2 czyli 1 − (−1)2 = 0
11 lis 12:26
granica: jak to liczyłeś ?
11 lis 12:26
11 lis 12:28
granica: nie wiem jak to zrobiłeś ale tak granic się nie liczy chyba
11 lis 12:31
Kacper:
Poczytaj to
55 i oczywiście, że tak się liczy granice.
11 lis 12:32
granica: to ja nie rozumiem jak Ty to obliczyłeś, bo w przypadku granic jednostronnych to podstawiałem
liczbę i patrzyłem do czego zmierza
11 lis 12:34
granica: mógłbyś to rozpisać całkowicie ?
11 lis 12:36