matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Laura :
czy pochodna z cos(3x)= −sinx*3?
10 lis 14:51
J :
.. − 3*sin3x
10 lis 14:52
Laura :
aha, ok .
10 lis 14:55
daras:
(cos3x)' = −sin3x *(3x)'= −3sin3x ostatni wzór:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
10 lis 15:23