matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kto pomoże ?
dotex:
rozłóż na czynniki stosując metodę grupową W(x) = x
3
− 3x
2
− 4x + 12
8 lis 18:41
bezendu:
W(x)=x
2
(x−3)−4(x−3) W(x)=(x−3)(x−2)(x+2)
8 lis 18:41
dotex:
a możesz to wyjaśnić dlaczego tak to jest
8 lis 18:45
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1399.html
8 lis 18:47