matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóżcie mi to rozwiązać bardzo proszę
POMOCY:
3
=1
−2x+7
8 lis 15:52
J :
..załozenie x ≠ 7/2 ... i pomnóż obustronnie przez mianownik ..
8 lis 15:55
Krystek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/264564.html
8 lis 15:55
Janek191:
3 = 1*( − 2x + 7) 3 = − 2x + 7 2 x = 4 x = 2 =====
8 lis 15:56