matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania Pomóżcie....
Ewela:
a) x
4
−6x
3
+5x
2
=0 b) (4x
2
−x)(6x−2)=0 c) 162x
3
+48=0
3
d)
=1
−2x+7
7 lis 19:35
Krystek:
a)x
2
(x
2
−6x+5)=0 b) 4x
2
−x=0 lub 6x−2=0 c) 6(27x
3
+8)=0 i wzór a
3
+b
3
=.. 3=−2x+7 i zał −2x+7≠0
7 lis 19:40