.
kasiaaa: zad 1
wyzwzor f liniowej, ktorej wykr przechodzi przez punkty A=(−2,−3) B=(6,1)
4 lis 18:55
kasiaaa: proszę o pomoc
4 lis 18:56
4 lis 18:59
kasiaaa: a jest jakis latwiejszy sposob?
4 lis 19:02
4 lis 19:04
booolek:
a co w tym trudnego dla ucznia po co najmniej 11 latach nauki matematyki?
4 lis 19:05
4 lis 19:32
4 lis 20:04
Tadeusz:
...
kasiu ... a jaki łatwiejszy sposób od podstawienia do gotowego wzoru

?
Możesz oczywiście do równania kierunkowego prostej podstawiać kolejno współrzędne
punktów a potem rozwiązując układ równań wyznaczyć a i b
4 lis 20:09
kasiaaa: y=1/2 x − 2 − rozwiązanie
4 lis 20:17
kasiaaa: dobrze?
4 lis 20:17
Tadeusz:
4 lis 20:19