wykresy funkcji
kasia: Jak będzie wyglądał wykres funkcji: y=√|x| ?
4 lis 08:51
J :
Dziedzina: R
na prawo od osi OY wykres y = √x , na lewo symetryczne odbicie względem osi OY.
4 lis 09:03
kasia: czyli mają być tak jakby dwa wykresy?
4 lis 09:15
Gray:
4 lis 09:19
kasia:

czy o to tylko chodzi?
4 lis 09:19
J :
..to jest jeden wykres, symetryczny względem osi OY ( funkcja parzysta) ... z lewj strony osi
OY .. lustrzane odbicie prwej strony..
4 lis 09:19
kasia: aha, dobra dziękuję
4 lis 09:19
J : ...masz rysunek od Gray ...
4 lis 09:20
kasia: wiem, wiem
4 lis 09:20
kasia: a pomożecie jeszcze z jednym? y=2e−x
4 lis 09:21
4 lis 09:29
kasia: nie jestem pewna czy dobrze zrobiłam, możesz narysować?
4 lis 09:37
Gray: Wygląda tak jak ax dla a∊(0,1) (ten link, który Ci podałem).
4 lis 09:56
J :
| | 1 | | 1 | |
y =2e−x ⇔ y = 2( |
| )x .... i |
| ∊ (0,1) |
| | e | | e | |
4 lis 10:00
kasia: oki dziękuję
4 lis 10:14