...pomożecie?
| 2π | 4π | |||
sinx+sin(x+ | )+sin(x+ | )=0 | ||
| 3 | 3 |
| √3 | √3 | |||
3sinx+ | +−( | )=0 | ||
| 2 | 2 |
?
| √3 | ||
sin(120*)= | ||
| 2 |
| √3 | ||
sin(240*)=− | ||
| 2 |
| 2π | 4π | |||
L = sinx + sin(x + | ) + sin(x + | ) = | ||
| 3 | 3 |
| 2π | 2π | 4π | ||||
sinx + sinx * cos( | ) + cosx * sin( | ) + sinx * cos( | ) + cosx * | |||
| 3 | 3 | 3 |
| 4π | ||
sin( | ) = | |
| 3 |
| −1 | √3 | −1 | −√3 | |||||
= sinx + sinx * | + cosx * | + sinx * | + cosx * | = | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| 1 | √3 | 1 | √3 | |||||
= sinx − | sinx + | cosx − | sinx − | cosx = | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| 2π | 2π | 2π | ||||
a skąd wzięło się : sin(x+ | )=sinx* cos( | )+cosx*sin( | ) ? | |||
| 3 | 3 | 3 |
| 2π | π | 1 | ||||
cos( | )=cos(π− | )=− | ||||
| 3 | 3 | 2 |
| 2π | π | √3 | ||||
sin( | )=sin(π− | )= | ||||
| 3 | 3 | 2 |
| 4π | π | π | √3 | |||||
sin( | )=sin(π+ | )=−sin | =− | |||||
| 3 | 3 | 3 | 2 |
| 4π | π | π | 1 | |||||
cos( | )=cos(π+ | )=−cos | =− | |||||
| 3 | 3 | 3 | 2 |
| 2π | 2π | 2π | 1 | √3 | ||||||
sin(x+ | )=sinx*cos | +sin | *cosx=− | sin(x)+ | cos(x) | |||||
| 3 | 3 | 3 | 2 | 2 |
| 4π | 4π | 4π | 1 | √3 | ||||||
sin(x+ | )=sinx*cos | +sin | *cosx=− | sin(x)− | cos(x) | |||||
| 3 | 3 | 3 | 2 | 2 |
| 1 | √3 | 1 | √3 | |||||
L=sinx+(− | sin(x))+ | cos(x)+(− | sin(x))− | cos(x)= | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
Dziękuję
Powodzenia.