wykres
Radek:
y=sin(x)+√3cos(x)
?Naszkicuj wykres
28 paź 01:18
ICSP: Wyciągnij 2. Przed nawias.
28 paź 01:26
Radek:
| | 1 | | √3 | |
y=2[ |
| sin(x)+ |
| cos(x)] |
| | 2 | | 2 | |
28 paź 01:31
28 paź 01:34
Radek:
Tego fragmentu już nie rozumiem.
28 paź 01:44
28 paź 01:50
ZKS:
Skorzystaj ze wzoru
sin(x)cos(y) + sin(y)cos(x) = sin(x + y).
28 paź 01:51
Radek:
| | 1 | | 1 | |
Rozumiem ale tam nie mam sin( |
| ) tylko |
| sin(x) |
| | 2 | | 2 | |
28 paź 01:54
ICSP: więc :
| 1 | | π | |
| * sinx = cos |
| * sinx |
| 2 | | 3 | |
28 paź 01:59
Radek: up
28 paź 20:38
Kacper:
Dostałeś odpowiedź − analizuj.
28 paź 20:42