matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
dd:
W(x)=x
3
− 2 przy dzieleniu przez 2x−1 daje resztę ?
27 paź 18:48
dd:
a
3
− 8
jest równe ?
a
2
+2a+4
27 paź 18:49
ZKS:
1
W(
) = ?
2
a
3
− 8 = [wzór x
3
− y
3
= (x − y)(x
2
+ xy + y
2
)]
27 paź 18:52
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/107.html
do pierwszego
https://matematykaszkolna.pl/strona/55.html
do drugiego poszukaj odpowiedni wzor odpowiedni wzor
27 paź 18:53