Prosta
ciacho: Prosta y=−x +3 przecina os Y w punkcie P a prosta y=x−7 w punkcie Z.
Oblicz odleglosc punktu P od punktu Z
Udalo mi sie obliczyc wspolrzedne pkt P(0,3) i nie wiem jak dalej to robic
26 paź 17:31
Tadeusz:
... a te współrzędne to trzeba liczyć ... a może trzeba znać ...
26 paź 17:48
ciacho: To jest cale polecenie
26 paź 17:54
ciacho: Prosze o pomlc
26 paź 18:36
26 paź 18:39
Eta:
|PZ|= ............ ( policz kratki
26 paź 18:58
ciacho: Skad wiadomo ze Z=10
26 paź 19:30
ciacho: Ok juz wiem ale czemu w odp jest 5√2
26 paź 19:46
pyk: czy to jest blad w odp ?
26 paź 20:52