Rozkladanie
FHA: x8 − 3x6 − 8x2 + 24
x6(x2−3) − 8(x2−3)
..............................
(x2−2)(x4+2x2+4)(x+√3)(x−√3)
Jak rozpisać to x4+2x2 + 4, zrobiłem z podstawia x2=t, lecz wychodzi Δ < 0
26 paź 10:05
ICSP: x4 + 2x2 + 4 = x4 + 4x2 + 4 − 2x2 = ...
lub prościej :
x6 − 8 = (x3 − 2√2)(x3 + 2√2) = ...
26 paź 10:07
26 paź 10:13
FHA: x4+ 2x2 + 4 ⇒ ................
26 paź 10:13
ICSP: i którą odp obstawiasz ?
26 paź 10:16
26 paź 10:16
FHA: stawiam na A tylko skąd to sie wzielo
26 paź 10:19
FHA: hmm
26 paź 10:32
ICSP: x4 + 4x2 + 4 = ?
26 paź 10:32
FHA: tak

tylko jak to wykombinowal autor
26 paź 10:38
26 paź 10:41
FHA: nie rozumiem niestety
26 paź 11:00
ICSP: a jak wpadłeś na pomysł aby zapisać :
x4 + 1 jako x4 + 2x2 + 1 − 2x2 ?
26 paź 11:02
FHA: (x2 + 2x + 2) − 2x2
26 paź 11:06
ICSP: ?
26 paź 11:10
FHA: hmm
26 paź 11:11
52: Chyba chodzi o
x4+4x2+4 −2x2
26 paź 11:12