Wykaże ze mozna to przedstawisz w postaci iloczynowej
FHA: Wykaż ze mozna to przedstawisz w postaci iloczynowej
x
4+4 → (x
2+1)
2 − 2x
2 = dalej
23 paź 21:13
ICSP: źle
23 paź 21:13
FHA: x4 + 1* − zle zapisalem
23 paź 21:15
ICSP: 2x2 = (√2x)2
a2 −b2 = ...
23 paź 21:15
Eta:
x4+4=(x2+2)2−4x2=(x2−2x+2)(x2+2x+2)
23 paź 21:16
52: To dobrze jest, teraz a2−b2=...
23 paź 21:20
FHA: (x
2+1 −
√2x)
2(x
2−1 −
√2x)
2
23 paź 21:20
ICSP:
23 paź 21:22
52: Taka drobnostka
√2 x
23 paź 21:23
52: i w drugim nawiasie x2+1
I nawiasy bez kwadratów...
23 paź 21:24
ICSP: i coś jeszcze ?
23 paź 21:25
52: xD Tak to jest jak się robi dwie rzeczy na raz, musiałem się jeszcze raz przyjrzeć...
i raczej to koniec
23 paź 21:27
FHA: (x2+1 − √2 x) (x2+1 + √2 x)
23 paź 21:27
ICSP:
23 paź 21:28
52: No teraz wg mnie jest dobrze
23 paź 21:28